Friday, January 13, 2006

Kui jutt...


Kui jutt juba playboyde peale läks, siis on aeg tutvustada the Pändi järgmist liiget

Võsa - Võsa on pändi kõige väledam liige, seetõttu ongi ta soolokitarrist. Nagu tema nime kahest esimesest tähest oletada võite on Võsa Võru poiss. Võsal on olnud läbi aegade palju hüüdnimesid: Hüäänipoeg Mati, Võts, Carmen, Võss, Major Andres jne. Võsa on the Pändi kõige andekam muusik. Tema nobedate sõrmede all valmivad nii heas kui halvas mõttes uskumatud soolod. Võsa on ka staabihümni "Hea Võll" autor.
Üldiselt on Võsa hea ja sõbralik noormees, kes nagu head inimesed ikka, kipub alkoholiga liialdama. Tema suuremeelses hinges leidub koht kõigile ja kõigele - seega ka Kuke viinale ja Bockile.
Nagu juuresolevalt pildilt näha, on Võsa vutiväljakul samasugune äss (mõned rumalad inimesed küll kahtlevad selles) nagu kitarrikaelal mängides. Foto nimeks on "Võsa läbimurdel". Võsa õpib TÜ-s kehakultuuri ja on üks paras põkk.
Võsal on umbes sama palju huumorimeelt kui kaerahelbepudrul - ei ole olukorda, kus ta ei suudaks mõnd kohatut nalja teha.
Siiani tormiliselt elatud elu on Võsale nähtavad armid ja naistemehe kuulsuse jätnud. Võsa nõustab seega teisi pändiliikmeid nende naisteprobleemides. Pole naist, keda Võsa poleks (nagu Vahurgi oma jutu järgi) pannud.
Võsa on pändis asendamatu liige ja kui ta ennast surnuks jooks, siis peaks the Pänd laiali minema...Aga 15 minutit tagasi oli ta veel kaine.
Võsa on pändi kõige suurema pänditegemise kogemusega mees, sest ta on mänginud pikka aega kollektiivis the Styx, kust omandatud kogemused on the Pändi nii mõnestki algusaegade kriisist üle aidanud. Endise laskesuusatajana, laseb ta oma teravmeelsete vahemärkustega PEAAEGU alati kümnesse. Võsa lemmiktoiduks on võskad, küpsised ja tee. Üsna tihti võib teda kohata Õpetaja tn. 11 köögis: suu võskadega koos, kuulamas Sonata Arcticat.

1 Comments:

Blogger .ee said...

muideks, Viiding kirjutas Võsa kohta järgmised read:

maa, mis võsa all on säilinud
muld, mis metsa all on tulevane põld

hoidkem võsa,
las ta vohab, las ta olla,
ükskord jälle põletame alet,
siis saab jälle põldu,
väljapuhand maad,
hoia võsa, kui sa hoida saad.

11:29 PM

 

Post a Comment

<< Home