Sunday, September 03, 2006

Lindalevi, ae!

...SEE ON ADENOSIINTRIFOSFAAT, VA NIRAK! Nii, Dildo, räägi nüüd meile, mis funktsioon on endoplasmaatilistel retiikulumidel." Dildo seisis klassi ees ja tema laubale ilmusid üksikud higipiisad. Kurk kuivas kohutavalt. Nagu oleks eile joonud. Bioloogiaõpetaja silmad hakkasid aeglaselt kuid sihikindlalt verd täis valguma. "Noh, Dildo, me kõik ootame sinu surematut etteastet." "Ema!" mõtles Dildo. "KAS SA KUULED JUBA, LAKKEKRANTS!" Dildo kargas püsti, kuid...ei olnud klassiruumi, ei olnud õpetajat ja ei olnud irvitavat pinginaabrit. Oli hoopis õe magamistuba, vihane õde ja tema tallaalusest mees, kes õe selja tagant parastava näoga vargsi piilus. Nüüd tuli Dildensile meelde. Eile olid nad Ippoliidi ja mänedžer Siimuga Viljandi folgile tulnud. Ipokas maalähedast muusikat kuulama, Siim plaadilepingut välja kauplema ja Dildo armumise aastapäeva tähistama. Tegelikud eesmärgid jäid aga saavutamata, sest pruugiti liiga ohtrasti ebatraditsioonilisi karastusjooke.
Dildo pühendas 4 minutit isiklikule hügieenile, suudles oma peegelpilti ning läks Ipokaga kokku saama. Oli 22. juuli päikesepaisteline hommik.
Ipokas ja Dildo pidid üles otsima Diiva, kes nad oma kabrioletiga Antsla lähedale Boose järve äärde viiks, sest õhtul ootas neid esinemine muusikavestivalil "Lindalevi 2006". Kuna Diivat veel ei ilmunud, siis otsustasid Ippoliit ja Dildo alustada alkoholivastast kampaaniat "Joo, aga ära sõida!" Kampaania käigus õnnestus üks alaealine pildituks joota, aga rooliistumisest ei olnud teda mõtet keelitada, sest nagu hiljem selgus, ei olnud vaadeldaval subjektil autot ega rooli.
Suure kisa ja tralli saatel jõuti maalilise Boose järve äärde. Ipokas, kel on intiimsuhted maateadusega, oskas rääkida, et Boose järve ääres pidavat üks kaunis järv olema. Otsustati, et teiste jõudes tuleb seda lähemalt vaatama minna. Kuna ülejäänud pändikamraadid viibisid, tuli leida asendustegevus. Õnneks leidis Dildo Diiva auto esmaabipaunast 76. aastat pärinevaid ammoniaakhüdraadi kapsleid ning aeg möödus märkamatult.
Ja siis nad saabusid. Turtsudes ja paukudes hüples pensionil volkswagen Boose künklikel kallastel ja sai napilt enne Ippoliiti pidama. Esimesena ronis autost välja Võsa, kelle staarikäitumisest võis oletada, et ta eelmisel õhtul rohkem kui kord klaasipõhja vaadanud oli. Järgnes ennast kellukesest oimetuks joonud Pahaloom ning lõpuks Aivar, kes vastu ootusi täiesti loodis oli. Kolm pändisaurust veetsid eelmise õhtu Aivari talus, kus koostati Saksamaa turnee plaan, püüti kala ning räägiti ilusaid sõnu.
Vahetamaks eelmise õhtu muljeid, istuti VIP-laua taha suppi sööma. Kõigil oli palju rääkida, sest tervelt 24 tundi ei olnud pändipoisid omavahel kokku saanud. Kes lõhkus kitarrikeele ära, kes leidis 50 krooni, kellel jäi süda Antslasse ja kes lootis seda siit leida. Informatsiooni oli palju ja meeleolu ülev, kuid peagi hakkasid suure bravuuritsemise kõrval ilmnema ka esimesed ärevuse tundemärgid: kõhulahtisus, iiveldus, oksendamine, kindlustunde otsimine alkoholi liigtarbimisest. Ainult Ippoliit istus ja mediteeris oma bassiga.
Siis oli aeg. Peale särtsakat tüdrukutepändi astus lavale "Ema, ae!". Kõigil värisesid käed ja jalad. Dildol värises lisaks ka hääl. Esineti ju esmakordselt koos teiste pändidega ning kuulsuse laineharjale tõusmine oli käeulatuses.
Tänu heale tehnikale ei olnud pillimeeste apse kuulda. Ja ega neid õieti olnudki. "Ema, ae!" mustaks lambaks osutus hoopis pisikene isand Bäggins, kes unustas ära "Miks ma juba isa ei ole" pool salmi ja refrääni. Ja nagu sellest veel vähe oleks olnud, luges ta ka uue loo "Muutumine" sõnad täiesti süüdimatult paberilt maha ning suutis need isegi kaks korda sassi ajada. Pändipoisid olid dildo peale kergelt öeldes pahased. Õnneks tulid ülejäänud lood hästi välja ja kastanid tõi tulest välja Võsa, kes esitas oma siiani parima kitarrisoolo.
Peale esinemist andsid mõned kogenumad pillimehed "Ema, ae!" poistele näpunäiteid ja juhtnööre ning juhtus ka seda, et patsutati õlale ja öeldit: "Teil on ikka kuradima vinge pänd!"
Lava ees ootas muusikuid juba tuttav fännklaab ning hiljem, kui pändi turvamees Micku vesipiibu käima pani, hakkasid ka esimesed värsked austajannad saabuma.
Pänipoisid pidasid end ülal vaoshoitult ja viisakalt, sest uute fännidega peab alati ettevaatlik olema. Kunagi ei tea, kas neile meeldib pänd või vesipiip. Kas neile meeldib trummar või bassimees. Hoolimatuse tõttu võivad niimoodi pändi sisse imbuda nö. "Yokod", kes pändi laiali ajavad.
Õhtu jätkus teiste muusikaliste kollektiivide etteastetega ning "Ema, ae!" ja nende fännid nautisid mõnusat muusikat kuni kella kolmeni hommikul. Välja arvatud Dildo, kes kurtis väsimust ning läks juba kell 11 magama.

Hommik leidis muusikagigandid Aivari talust, kus neid ootas külm piim, mesi, värske maaõhk, Aivari lumivalge koer ning kellelgi ei tulnud pähe sealt kunagi ära minna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home