Saturday, January 28, 2006

Arengukava

Käesolevas peatükis heidame pilgu the Pändiga toimunud progressile ning analüüsime sellest lähtuvalt ka the Pändi pikemat perspektiivi.
Loogilise mõttekäigu hõlpsamaks jälgimiseks on lugejale abiks graafik, kus horisontaalskaala tähistab aega ning vertikaalskaalale on märgitud lisanduv kuulsus (igasugune kuulsus on kuulsus) protsentides. The Pändi kvalitatiivne areng antud graafikus ei kajastu, kuid pillidearsenali täienemine on kuulsust mõjutava tegurina välja toodud.
Nagu näha, on enne augustit 2005 kuulsuseskaala pügalal 0%, kuid augusti lõpukvartalis võib märgata juba tõusvat joont, mis on seotud esimeste muusikaliste ülesastumistega Pirogovis.
Oktoobri keskpaigaks on kuulsus ületanud juba 10% piiri, sest Pahalooma ostetud trummid hakkasid üle Tiigi tänava pargi kaikuma ning tegid the Pändi paljudele ümberkaudsetele inimestele tuntuks. Alahinnata ei saa ka Tiigi ühika elanikke, kes kindlasti juba aimavad, et the Pändi näol on tegemist suure ja väljapaistva tähega Eesti (ja miks ka mitte Euroopa?) muusikataeva tulevikus.
Detsembriks sai ületatud 30% künnis, mis on seotud Ippoliidi ja Võsa panusega muusikainstrumentidepagasi täienemisse. Basskitarr ja kidravõimud on kinnistanud naaberinimestes arusaama, et poisid ei tee niisama nalja, vaid rabavad nii et nahk seljas märg. Lisaks toimus üritus "Rock vabaduse eest vol. 3" ning arvestades avatud rõduust, Tiigi pargi suurepärast akustikat ja seda, et kell oli kolm öösel, võib täiesti ilmeksimatult väita, et kuulsus levis seniselt Tiigi tänavaga piiratud territooriumilt juba Pushkini gümnaasiumini ja Kuperjanovi tänava Feenoksini.
40% sai ületatud jaanuaris, kui toimus esimene the Pändi proov. Seega olime tuntud juba ka Tartu Rockiklubis, mis iseenesest kujutab edukat stardipositsiooni jõudmaks muusikameres suurematele sügavustele, kus teadupärast need suuremad kalad ju liiguvad. Viis protsenti kuulsust lisandub veel napilt enne veebruari, kui Aivar õhtul töölt tulles avastab, et inimesed teda hoopis teise pilguga vaatavad ja omavahel salapäraste nägudega sosistavad.
Nüüd veel kiired tulevikuprognoosid.
Äkiline tõus 70%-le märtsi algul viitab võimalikule koosesinemisele Genialistidega. Sealt algab the Pändi pöördumatu tee surematu kuulsuse suunas. Edasi järgnevad erinevad väiksemad ülesastumised siin-seal, sest the Pändi tagasihoidlikud liikmed ei lase kuulsusejanul ennast põhja tõmmata. Kiire tuntukssaamise juurde kuuluvad ju alati ka alkohol, narkootikumid, press ja kiire kustumine. Mis kergelt tuleb, peab ka kergelt minema...Sellepärast ei võta the Pänd osa ka Eesti Muusikakarikast. Pealegi teeksid nad seal kõigile külmalt ära. No mis kuradi pänd on näiteks soul militia?
Maikuus, kui lehed puul ja jää merelt läinud, purjetavad The Pändi liikmed arvatavasti Hiiumaale, et viia kohalikele rokiklubilistele mandrimieste-uut-mönusat-muusikat. Juba Eesti sõjaajaloost on teada, et just Lääne-Eesti saarte alistamine osutus vaenuvägedele kõige raskemaks ülesandeks. Seega teeb the Pänd kavala manöövri ning lööb esialgu läbi just Hiiu- ja Saaremaal. Lisaks jäävad need saared ka tagalaks, kuhu peale mandri ebaõnnestumisi (mida muidugi ei juhtu) alati armastavate fännide juurde tagasi tulla. Saarte alistamisega kaasneb ka 100%-lise kuulsuse saavutamine ning Rabarocki toimumine juunikuus on ilma the Pändita juba täiesti mõeldamatu.
Siis tulevad Euroopa (34 linna Saksamaal pluss Viini Operhaus Austrias) ja Kanada (Toronto) ning kuulsusekasv on nii metsik, et läheb otsapidi graafikust välja. Mis temast seal edasi saab, sellele ei taha isegi mõelda...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home