Tuesday, March 21, 2006

Müüt nr1

Alati, kui keegi või miski avalikkusele laiemalt silma jääb, tekivad lisaks antud nähtusega kaasaskäivatele faktidele kõiksugu võimalikud ning võimatud müüdid, mis jäämäena tõe kohal kõrguvad, et seda täielikult enda varju jätta. Peaaegu alati see ka õnnestub. Kui ei tule just keegi, kes selle monstrumi osavalt oma terava naaskliga pisikesteks jääkuubikuteks põrmustaks ning tõe ja moraali viskiklaasi sulama heidaks.
Müüt number 1 käsitleb teemat: Kuidas sai Pahaloomast trummar. Kõik, kes seda blogi loevad, teavad, et Pahalooma trummarikarjäär algas vastureaktsioonina tema armusuhte purunemisele. Tänapäevase postmodernistliku universumi elanikkond on aga juba ammu unustanud sellise kohutava õnnetuse, nagu seda on armumine, fataalsed tagajärjed. Armusuhe ei ole kaasaegses ühiskonnas enam kahe subjekti emotsionaalne lõimumine, vaid subjekti ning objekti vahekord. Ehk siis subjekti seotus subjektiga, kelle omanduses olevate objektide väärtus kaalub üles tema emotsionaalsed, intellektuaalsed ning füüsilised hälbed. Kuna maailmas on alles veel umbes viis romantikut (Võsa, Aivar, Ippoliit, Dildo ja Pahaloom), siis otsustasid nad avalikkusele teatada, et Pahalooma muusikalise virgumise põhjuseks on puhtalt romantiliste emotsioonide kriisiperioodil saadud ilmutus, mitte aga raha-ning kuulsusejanu, nagu väidab järgnev müüt:
Kunagi oli Pahaloom ebainimlikult andekas kitarrivirtuoos. Tema pikad, saledad sõrmed jooksid kitarrikaelal kiiremini kui põleva sabaga gepard. Varsti jõudiski kätte aeg, kui ta kutsuti Londonisse esinema. 60 000 inimest ootas pikisilmi wunderkindi grandioosset etteastet. Tund aega enne kontserti sai aga Pahaloom Londoni äärelinnas värvilistelt töölisnoorukitelt peksa ning kukkus selle aktsiooni käigus käe peale ja murdis oma sõrmed. Kui peksjad olid lahkunud tõusis ta püsti ja kukkus teise käe peale ning murdis ka kõik selle käe sõrmed. Kui ta seal siis nõnda kögeles, läks mööda Ringo Starr, kes Pahalooma enda juurde elama võttis. Pahalooma käed küll paranesid, aga ilma meditsiinilise kaasabita, mistõttu kasvasid luud veidi ebatraditsiooniliselt kokku ja edaspidi sai ta küll sõrmi liigutada, aga kahjuks ainult kõiki korraga.
Heasüdamlikul Ringol hakkas Pahaloomast kahju ning ta õpetas talle oma villas iga päev 8 tundi trumme ja lubas isegi oma õllekeldrist väikestes kogustes kesvamärga pruukida. Kaks kuud hiljem selgus häbiväärne tõik - kelder oli tilgatumaks joodud. Ringo andis Pahaloomale 2 päeva aega asjade pakkimiseks ja kadumiseks. Pahaloom helistas klasivenna V. ühele neljast kasuisast, kes oli Briti Kuninglikus Mereväes ohvitser ning laenas temalt 4000 Eesti krooni kojusõiduks. Siis võttis ta trummipulgad ja sõitis Hispaaniasse, kus ta järgmisel hommikul pohmelliga avastas, et raha on mõistatuslikul kombel otsas ning oksendas Atlandi ookeani inimtühjal kaldal, needes Ringo Starri ja Briti töölisnoorukeid. Järgmisel päeval ostis ta viimase 14 euro eest vana eesli, bändzo ja pasuna ning ratsutas eesli seljas läbi terve Euroopa Eestimaale tagasi, kus liitus the Pändiga.
Nagu tekkinud müüt tõestab, seostab kaasaegne põlvkond kõike ebaharilikku raha, kuulsuse, reisimise ja alkoholiga, mitte ei oska otsida põhjusi inimese sisemaailmast, sest see on neil endil ju igav ja tühi.

1 Comments:

Blogger .ee said...

See eesli seljas läbi euroopa ratsutamine on muideks tõestisündinud lugu. Kõik teavad seda.

10:44 PM

 

Post a Comment

<< Home